11.05.2009

Middagstips


Verdens beste wok

Ingredienser
300 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olje til steking
1/2 purre i terninger
1 stk gul paprika i strimler
1 stk rød paprika i strimler
1 boks hermetiske bambusskudd
150 g bønnespirer
NB: Om du har dårlig tid tar du ferdig wok blanding og tar med bambusskudd ved siden av:)

Woksaus:
1 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 ss soyasaus
1 ss maisennamel
1 dl cashewnøtter

Slik gjør du:
1. Fres kjøttet raskt i en panne eller wok i små porsjoner. Legg kjøttet til side på en tallerken.


2. Vask og skjær opp grønnsakene og fres dem i pannen et par minutter.


3. Bland sammen alle ingrediensene til sausen i et desilitermål og hell blandingen over grønnsakene. Kok opp og legg i kjøttet.


4. Dryss over cashewnøttene rett før servering.Tips:Fres alltid det strimlede svinekjøttet i små porsjoner, 150 g ? 200 g om gangen. La kjøttet hvile mens du woker grønnsakene. Har du ikke wok, bruk en stekepanne med høye kanter.
NB:Det her er kun nok til to personer. Om du skal ha fire, bør du doble oppskrifta.

7 kommentarer:

Margrethe sa...

mm! Den hørtes bedre ut en salaten jeg sitter og trykker i meg for øyeblikket...

Nikky sa...

nam! wok er godt generelt:)

Ida sa...

Det såg godt ut det :D

Christina sa...

Sv: Syns du? Tusen hjertelig! :) Alltid like hyggelig med slike kommmentarer.

omanabender sa...

Hadde jeg bare klart å lage mat så :)

Eline sa...

Det hørtes godt ut!

Chamila sa...

Fikk vann i munnen!