20.04.2009

Oreo kake

For ei stund tilbake var det nokon som lurte på Oreo kake oppskrifta, så siden eg ikkje har så mykje å skrive om fortida tar eg det enkelt og skriv den ned;)

Ingredienser:
Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g)
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem (1pk kremfløte)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose TORO sjokolademousse
3 dl melk til moussen

Framgangsmåte:
1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.
Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus! La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!
Håper dokke liker den!:D

2 kommentarer:

SusieQ sa...

Neineinei.. kass oppskrift e de der??
Jekla mølje..

Oreokake skal de desuten være DAIM i!

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra